top of page
Albumcover China Listens to Sebastian

NORDIC ECHO

CHINA LISTENS TO SEBASTIAN

2019

I foråret 2019 tog jeg til Beijing for at producere og arrangere ti af Sebastians sange til det kinesiske marked. Indsunget af ti store kinesiske sangere.  Det var den første udgivelse i rækken af Nordic Echo udgivelser, der tager nordiske sangskrivere og udgiver dem i Kina.

Under Katinka-bands vokseværk turné blev jeg kontaktet af Morten Luxhøi, der skulle til at eksekvere et projekt han havde arbejde på at få stablet på benene længe. Han skulle nemlig i gang med indspilningerne til den første udgivelse i rækken af Nordic Echo udgivelser, hvor nordiske sangskrivere bliver oversat til kinesisk og indspillet på ny til det Kinesiske marked.

 

Det første album skulle bestå af Sebastians sange. Jeg tog kort tid efter afsted til Beijing. Min rolle i projektet var at producere, indspille og mixe numrene.

 

Mit mål var at give numrene en lyd, der gjorde dem moderne og friske i 2019, samt at tilpasse numrene til hvert enkelt af de 10 forskellige sangeres lyd. En lyd, der spændte fra singer-songwriter over rock til elektronisk popmusik.

 

Albummet blev udgivet af det kinesiske mega-selskab Tencent og den danske ambassade i Beijing arrangerede et stort udgivelsesevent.

 

Desuden var den Kinesiske sanger Cheng Bi, der sang nummeret Vårvise, i Danmark og turnere med Sebastian i forbindelse med hans 70-års fødselsdagsturné.

Lyt til fortolkningen af Romeo og Julie her:

Fortolkningen af Romeo og Julie blev sunget af den kinesiske artist, Adai Song.

 

Adai Songs musikgenre er elektronisk pop. Så jeg ønskede at fange denne tone i produktionen, som endte med at have en både legende og poppet kvalitet.

 

Det, for os danskere, så kendte tema, skabte jeg på ny ved at spille det på nogle boom-hackers, der mest af alt nok er et børneinstrument og brugt i mange børnehaver. Men som ikke desto mindre har en fed percussiv karakter. På dette nummer spillede jeg selv alle instrumenterne. Men generelt fik vi også hjælp fra mange dygtige kinesiske musikere. 

 

På vores fortolkning af en nyere Sebastian sang Nyt lys i mørket, fik vi hjælp af en kinesisk guitarist og en kinesisk cellist. Her var artisternes stil mere over i singer-songwriter stilen og derfor gik jeg efter et mere håndspillet udtryk på dette nummer.

 

Lyt til fortolkningen af Nyt lys i mørket her:

Simon Ask – China Listens to Sebastian

Det oprindelige nummer Nyt lys i mørke er meget kraftigt instrumenteret, og da vi var under et vist tidspres på denne udgivelse, valgte vi at fokusere mere på inderligheden i nummeret. Derfor besluttede vi os for at bygge det op omkring en guitar, der spillede brudte akkorder og en cello-rolle, som jeg komponerede. Det gjorde vi også ud fra den betragtning af, at nummeret havde en smuk harmonik, særligt i omkvædet, som, ved en sparsom instrumentering, for alvor kunne komme til sin ret.

 

I Beijing indspillede vi vokalerne, guitaren og celloen, mens jeg efterfølgende I Danmark tilføjede resten af instrumenterne, hovedsagligt synthesizere, for at sætte det hele ind i en lidt mere drømmende og unik verden.

Projektets sigte er Kina, men det kastede dog også lidt omtale af sig i Danmark. Blandet andet en forside i Politikens kultursektion og en tur forbi TV2 News til interview.

LYT TIL HELE ALBUMMET PÅ SPOTIFY
bottom of page