top of page
Albumcover – China Listens to Bjørn Eidsvåg

NORDIC ECHO

CHINA LISTENS TO BJØRN EIDSVÅG

2020

Dette er det andet album i rækken af Nordic Echo albums, hvor nordiske artister bliver sunget af store kinesiske artister og udgivet på ny til det kinesiske marked. Denne gang var det, det norske nationalklenodie Bjørn Eidsvåg, der blev nyfortolket og kinesificeret.

På grund af Corona var det ikke muligt at tage til Kina i efteråret 2020, så fremgangsmåden var anderledes end ved skabelsen af første Nordic Echo udgivelse, hvor jeg tog til Beijing og producerede Sebastians sange til det kinesiske marked.

 

Sammen med initiativtager til projektet, Morten Luxhøi, fandt vi derfor frem til, at vi ville samle et band bestående af danske musikere og indspille instrumentalerne her i Danmark.

 

Min rolle var derfor ikke producer, men guitarist og bandleder. Sammen med tre andre musikere –Andreas Stigkær, Jasper Jagd og Tobias Rye Adomat – arrangerede vi derfor numrene på ny i øvelokalet. Det gjorde vi dels med et fokus på at moderniserede dem og tilpasse dem hver af de ni forskellige artisters stilart, dels med et mål om en rød tråd gennem hele pladen.

 

Herefter tog vi i studiet og indspillede dem på den ’gammeldags’ rock måde. Det var sjovt og interessant at arbejde på denne måde efter mange år, hvor jeg har arbejdet mere med moderne lag-på-lag indspilninger. Efterfølgende blev instrumentalerne sendt til Kina, hvor der var hyret en vokalproducer til at lede vokalindspilningerne.

 

Albummet blev udgivet i december 2020, hvor der var udgivelsesevent på den norske ambassade i Beijing.

Udgivelsesevent i Beijing til China Listens to Bjørn Eidsvåg

Ligesom den første Nordic Echo udgivelse fra 2019, er det den kinesiske virksomhed Tencent, der udgiver pladen.

 

Albummet er som nævnt udgivet på de kinesiske platforme, men endnu ikke på de vestlige platforme som Spotify.

bottom of page