top of page
Albumcoveret til Katinkas EP Lufthuller produceret af Simon Ask

KATINKA BAND
LUFTHULLER

2016

Lufthuller er Katinka Bands anden udgivelse og blev udgivet et år efter vi havde vundet Karrierekanonen.

EP’en indeholder blandt andet numrene Du Rejser, Idioter og Det er noget du har bestemt.

Vi vandt Karriere-kanonen i 2015, og i 2016 udgav vi vores anden EP Lufthuller. Du Rejser var den første udgivelse fra EP’en.

 

I produktionen af Du Rejser var jeg meget inspireret af det orkestrale lydlandskab og ville gerne slutte nummeret med en orkestral følelse.

 

Da jeg dengang arbejdede i mit hjemmestudie, var det ikke muligt at gøre det én til en. Men i denne begrænsning, synes jeg også charmen i produktionen ligger. Jeg måtte gentænke den orkestrale vibe og eksempelvis genskabe en janisars trommehvirvel ved at køre et lilletrommeslag igennem en delay-pedal, der gik i feedback.

 

Gennem hele nummeret ligger i øvrigt en elkedel, der er sat i kog og lyden af en støvsuger. Alt sammen for at skabe en ’vibe’ i nummeret.

Vi blev inviteret ind og spille Du rejser til Kronprinsparrets Priser i 2016.

Vores nummer Idioter blev nomineret til en Steppeulv (den danske kritikerpris) som Årets Nummer. Dog tabte den (som så meget andet det år) til Bisse.

 

Jeg ønskede at give Katinka Bjerregaards stærke tekst til Idioter en følelse af indestængt vrede og afmagt. Det gjorde jeg ved at lade et rytmisk mønster køre monotont fra start til slut gennem helle nummeret. Rytmikken fandt jeg på ved at lade mig inspirere af claves-rytmer, idet sangen handlede om Katinkas folkeskoletid.

Jeg eksperimenterede dog også med det mere elektroniske og dansabelt-poppede på denne EP. I nummeret Det er noget du har bestemt er det trommemaskiner og synths, der er i centrum for produktionen.

 

Intro-riffet opstod ret tilfældigt for mig ved at sidde og rode ved en ny sequencer, jeg netop havde anskaffet mig.

Lufthuller blev rigtig godt modtaget af den danske musikpresse. Vi vandt en Steppeulv som Årets Håb og Idioter blev som nævnt nomineret til en Steppeulv som Årets Nummer. Vi vandt også en Band of Tomorrow Award som Årets popnavn. Efter udgivelsen tog vi på vores første Danmarksturné.

LYT TIL HELE EP'EN PÅ SPOTIFY
bottom of page