top of page
Albumcoveret til Katinkas EP i røntgen, som Simon Ask producerede

KATINKA BAND

I RØNTGEN

2014

i røntgen er den første Katinka-udgivelse, og lavet af Katinka Bjerregaard og mig i årene 2012-2014. EP’en indeholder blandt andet numrene Rundt og Rundt og Forgroninger.

Tilbage i 2012 havde jeg lige købt de første sparsomme remedier til at kunne sætte et hjemmestudie op. Katinka Bjerregaard havde siddet derhjemme på værelset og skrevet nogle sange på sin ukulele. En fælles ven forslog, at vi prøvede at lave noget sammen, så vi begyndte at øve os på hinanden.

 

Det kom der EP’en i røntgen ud af. Da EP’en kom ud i 2014 tog vi en ven med hver i bandet og blev til Katinka Band.

 

I 2015 kom vi på baggrund af nummeret Rundt og Rundt med i DR’s talentkonkurrence Karrierekanonen, som vi senere også vandt.

Det første nummer Katinka Bjerregaard og jeg lavede, var Forgroninger, hvor jeg blandt andet brugte et lille hårspænde til at skabe stortrommelyden.

I det hele taget brugte jeg mange af de forhåndenværende lyde i mit hjem til at  producere albummet. I nummeret Asker Du Her var dogmet for mig, at alle trommelyde skulle laves med ting fra mit hjem. Det tænkte jeg kunne være sjovt at illustrere ved efterfølgende at lave en live-video af nummeret.

 

Det blev til denne video, hvor jeg inviterede en masse venner op i min lejlighed/hjemmestudie for at fremføre sangen og produktionen.

LYT TIL HELE EP'EN PÅ SPOTIFY
bottom of page