top of page
Fastsat på land - Esben Munk EP

ESBEN MUNK

FASTSAT PÅ LAND

2019

Fastsat på Land er den første EP jeg har lavet sammen med sangeren Esben Munk. Nummeret Frygt blev valgt som Ugens Kanon på P3, og EP’en er blevet spillet på både P3, P6 og P4.

I foråret 2017 kontaktede Esben Munk mig henblik på et samarbejde. I foråret 2019 udgav vi hans første EP ved navn Fastsat på Land. Nogle af numrene har Esben skrevet, og jeg har produceret, spillet instrumenter og mixet. Andre har vi skrevet sammen.

Nummeret Trækfugl er et af de numre, vi har skrevet sammen. Nummeret tog udgangspunkt i et western-inspireret guitarriff jeg havde.

Et andet nummer vi har skrevet sammen er Frygt, der blev valgt til Ugens Kanon på P3. Et punket og grimt nummer. Vi lavede nummeret ekstremt spontant.

 

En sen aftentime efter mange timers arbejde havde jeg placeret en mikrofon på gulvet. Mikrofonen gik igennem mine guitarpedaler og ind i en guitarforstærker i et andet lokale. Vi syntes, at de lyde der kom ud af det, lød så sjovt, at jeg greb guitaren og Esben begyndte at synge en gammel tekst, han havde, henover det.

 

Sådan opstod sangen og den var faktisk skabt ligeså hurtigt, som det tog at spille sangen, da den blev improviseret fra start til slut i første take. Vi besluttede os for at beholde den oprindelige optagelse fra den aften de første 30 sekunder af nummeret.

Esben og jeg arbejder nu på det første fuldlængde album.

 

Hør de andre numre fra EP’en her. Dem har Esben skrevet, og jeg har produceret/arrangeret.

bottom of page