top of page
KATINKA-BAND_EKSTREMSPORT-p.jpg

KATINKA BAND
EKSTREMSPORT

2022

Ekstremsport er vores tredje fuldlængde album i Katinka Band. På dette album legede vi for alvor med processen. Vi skrev og arrangerede numrene i fællesskab – og fik for første gang en ekstern producer, Brian Batz, med ind over processen.

Efter, at vi på Vokseværk-albummet havde ret stor succes med at skrive ’2000 meter i frit fald’ fra bunden i fællesskab, tænkte vi, at vi ville gøre det samme med alle numrene på dette album. Samtidig havde jeg lyst til at kunne fokusere på andre ting som producer også, så vi hyrede Brian Batz ind som producer på albummet – og jeg kunne dermed koncentrere mig om guitaren, sangskrivningen og samtidig have tid til andre projekter.

 

Brian Batz havde et stort fokus på at fange os i en liveenergi, og det her album er derfor den mest old-school band-agtige måde vi har lavet et album på. Forstået på den måde, at det er arrangeret i en øver og dernæst indspillet live i et studie. Det gør,, at albummet adskiller sig fra alle de tidligere Katinka Bands album, hvor jeg har siddet og produceret lag-pålag. Jeg sætter stor pris på, at hvert album har sin helt egen lyd og vil noget forskelligt, så jeg syntes, at det var spændende at prøve denne proces også. Proces påvirker nemlig i den grad det endelige produkt, når det kommer til musikproduktion!

 

Som nævnt skrev vi numrene sammen på dette album. Nogle af numrene blev skabt over Maries klaverriffs, andre ud fra Katinka Bjerregaards idéer og nogle ud fra mine guitar/ukuleleriffs.

 

Et af dem, der blev skabt ud fra et guitarriff, er nummeret For Meget. Faktisk lavede jeg grundstenene til guitarriffet allerede da jeg var 16-år, så det var også på tide, at det kom ud at leve. Vi lavede meget passende nummeret 8. marts 2021 – på kvindernes kampdag og Katinka skrev en stærk tekst over riffet.

Rasteplads er et af mine favoritnumre på pladen. Den er skabt ud fra Maries riff, der cirkulerer med en følelse af uendelighed i versene. Herefter kommer omkvædet, der veksler mellem Katinkas tekst-hook og min guitarfigur.

 

Personligt er jeg ret glad for den lille guitarfigur, der kommer ind ved 2.15 og bryder stemningen – her tager jeg også for alvor min Whammy-pedal i brug.

Et andet nummer, der blev skabt ud fra et af mine riffs, var nummeret Luftmadras. Jeg havde skabt ukuleleriffet med den tanke, at det kunne være i stil med et lidt fjollet Paul Mccartney nummer på en Beatles plade. Senere hørte jeg Taylor Swift nummeret ’You need to calm down’, der har en flabet og politisk tekst henover en meget lystig melodi.

Den kombination gjorde det hele mere flabet og slagkraftigt, syntes jeg.

 

Jeg spillede derfor ukulele-riffet for bandet med den idé, at man oven på det lystige riff lavede en flabet tekst. Den idé greb Katinka Bjerregaard – og Luftmadras blev til.

Ekstremsport modtog super gode anmeldelser fra det danske anmelderkorps og bragte os på turné hele 2022.

LYT TIL HELE ALBUMMET PÅ SPOTIFY
bottom of page